ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑς

Δημιουργική είναι η απασχόληση του παιδιού, που προωθεί τη συμμετοχή του, τη βιωματική μάθηση και τη διασκέδασή του με δραστηριότητες που απαιτούν φαντασία και δημιουργία.  

Με τη δημιουργική απασχόληση τα παιδιά αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, ενισχύουν τις αδυναμίες τους, κοινωνικοποιούνται, διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μαθαίνουν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, ευαισθητοποιούνται, έρχονται σε επαφή με τις τέχνες, αποκτούν αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν το αίσθημα της ομαδικότητας. 

Εικαστικά

Τα παιδιά αφήνουν το ένστικτό τους να δημιουργήσει. Κατασκευάζουν με τη βοήθεια του παιδαγωγού βάτραχο από φενιζολ, τίγρη σε πλαστικό πιάτο, πεταλούδα από ύφασμα κ.α. Μπερδεύουν τα χρώματα και τα υλικά αφήνοντας τη φαντασία τους να δημιουργήσει.

Ζωγραφική

Τα παιδιά ζωγραφίζουν σε χαρτί ή καμβά μικρό με νερομπογιές, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές . Η επαφή τους με τη ζωγραφική είναι πολύ σημαντική, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους, χωρίς να υπάρχει σωστό ή λάθος.

Μουσικοκινητική αγωγή

Τα παιδιά βιώνουν μέσα από το σώμα τους και την κίνησή τους, τους νόμους της μουσικής, του λόγου, του χώρου κ.λ. Έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές: ρυθμός, τραγούδι, χορό, κινηση, με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό και με το δικό του τρόπο, βλέπει, ακούει και αντιλαμβάνεται τις διαφορές έννοιες. Επιστρατεύει λοιπόν το σώμα, το πνεύμα, την ψυχή. Η μουσικοκινητική σε συνδυασμό με το λόγο και την κίνηση, προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά.

Messy play

Ένα αισθητηριακό, δημιουργικό παιχνίδι παιδιών. Βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν καινούριες υφές, να μπερδέψουν διαφορά υλικά που το κάθε υλικό είναι «ασφαλή» στο κάθε παιδί και να κάνουν διαφορά φυσικά πειράματα. Έχει σαν στόχο να αναπτύξουν το συγχρονισμό των χεριών και των ματιών τους.

Αφήγηση παραμυθιού & θεατρικό παιχνίδι

Μέσα από την αφήγηση ζωντανεύουν οι ήρωες του παραμυθιού και δημιουργούμε ένα θεατρικό έργο, με τη βοήθεια των παιδιών και των παιδαγωγών.

Εκπαιδευτικά επιτραπέζια

Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας. Ενισχύουμε την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω παιχνιδιού  με δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά με τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια , θυμούνται ξανά γνώσεις που έχουν διδαχθεί πιο παλιά ή μαθαίνουν νέα πράγματα. Συμμετέχουν σε ομάδες, επιλύουν γρίφους, γνωρίζουν τον κόσμο. Διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Ελεύθερο παιχνίδι

Τα παιδιά επιλέγουν μια δραστηριότητα ή ένα παιχνίδι που θέλουν και  συνεργάζονται με τα υπόλοιπα παιδιά σε ομάδες. Έτσι ώστε να μάθουν το αίσθημα της ομαδικότητας και να μάθουν να συνεργάζονται και να υποχωρούν πολλές φορές για το καλό της ομάδας. Κοινωνικοποιουνται, διασκεδάζουν και εκφράζουν με ωραίο τρόπο τις επιθυμίες τους.

Άμεση επικοινωνία για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας.

Κέντρο μελέτης & Δημιουργίας

Οι μαθητές τελειώνουν νωρίς τα μαθήματά τους και έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τους γονείς τους.

mom-1
Όμορφος χώρος φτιαγμένος με πολλή αγάπη για τα παιδιά.
Ρ.Κ.
mom-2
Συγχαρητήρια για τις όμορφες δημιουργίες σας.
Ε.Λ.
mom-6
Χαίρομαι που τα παιδιά μας, μελετάνε πλάι σας.
Δ.Φ.
mom-4
Φωτεινός, ζεστός χώρος με ωραία χρώματα οικεία για κάθε παιδί και ευγενικό εκπαιδευτικό προσωπικό.
Α.Ζ .

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα
αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημιουργική απασχόληση

Δημιουργική είναι η απασχόληση του παιδιού, που προωθεί τη συμμετοχή του, τη βιωματική μάθηση και τη διασκέδασή του με δραστηριότητες που απαιτούν φαντασία και δημιουργία.

Θα πραγματοποιούνται διαλέξεις ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες:

-Ψυχολόγο

-Διατροφολόγο.

Θα υπάρχουν τακτικές ενημερώσεις γονέων.

Ωράριο λειτουργίας καθημερινά

13:00 – 20:30
Σάββατο : 10:00 – 14:00.

Καισαρείας 80, Νίκαια 18450

Τηλ : 210 4929623
Κιν : 6985831613

NEWS & ANNOUNCEMENTS

We share the latest developments about our school here

12 JANUARY, 2019

Lorem ipsum is placeholder text commonly used in the graphic, print, and publishing

12 JANUARY, 2019

Lorem ipsum is placeholder text commonly used in the graphic, print, and publishing

12 JANUARY, 2019

Lorem ipsum is placeholder text commonly used in the graphic, print, and publishing